Resimler - <img> etiketi ve src

HTML sayfasındaki resimleri <img> etiketiyle tanımlar.

etiketi ile belirtilir. etiketi boş bir etikettir, yani etiket sonunu içermez, sadece içinde son ekler içerir.

Görüntüyü sayfada görüntülemek için görüntünün kaynağı anlamına gelen src uzantısına ihtiyacınız vardır ve src içindeki değer, görüntülemek istediğiniz görüntünün bağlantısıdır.

resim kodu kombinasyonu.

<img src="url" alt="HTML LOGOSU"/>

URL, resmin yerini belirlemek için kullanılır, örneğin resim adı "boat.jpg" ise ve "www. example.com" web sitesindeki "images" klasörünün içindeyse, resim bağlantısı şu şekilde olacaktır: http://www.example.com/images/boat.jpg Tarayıcı, sayfada <img> etiketi bildirildiğinde görüntüyü gösterir.
Resim etiketini iki paragraf arasına koyarsanız, tarayıcı sayfada bir paragraf, ardından resim ve ardından ikinci paragraf olarak görünecektir.


Resimler - alt eki

Alt soneki, yanlış bağlantı, görüntünün kaynaktan silinmesi veya yavaş bağlantı nedeniyle görüntünün görüntülenememesi durumunda alternatif bir metin veya görüntünün basit bir tanımını belirtmek için kullanılır. Alt'ın içindeki değer, resmin yazarının alternatif metnidir (tanım).

<img src="boat.jpg" alt="büyük tekne" />

Fotoğraflar - Fotoğrafın yüksekliğini ve genişliğini ayarlayın

Görüntünün uzunluğu ve genişliği, yükseklik ve genişlik son ekleri ile belirtilebilir ve kullanılan değerler aşağıdaki örnekte olduğu gibi piksellerle belirtilir.

<img src="home.jpg" alt="Eski Ev" width="304" height="228" />

faydalı notlar

Görüntü için yükseklik ve genişlik son eklerini kullanmak önemlidir çünkü bu özellikleri kullandığınızda görüntü belirlenen yerde belirtilecektir ancak yükseklik ve genişlik belirtilmezse görüntü normal boyutunda görünebilir ve ardından sitenin yapısında sorunlara neden olabilir.

Sayfa yüklendiğinde, sunucudan görüntüyü alıp sitede görüntüleyen tarayıcıdır, bu yüzden görüntüleri kullanırken dikkatli olun ve görüntü etiketindeki görüntü bağlantısını değiştirmediğiniz sürece görüntüler klasörünü değiştirmeyin, aksi takdirde ziyaretçileriniz etkin olmayan bir bağlantı simgesi alacak. Etkin olmayan bağlantı simgesi, tarayıcı görüntüyü istenen klasörde bulamadığında görünür.